top of page
Αναζήτηση
Εικόνα συγγραφέαProduct Photo

Φωτογράφιση φαγητών και γλυκών

Έγινε ενημέρωση: 14 Δεκ 2020

Η φωτογράφιση φαγητού είναι για διασκεδαστική από τη μια αλλά πολύ δύσκολη από την άλλη μιας και πρέπει να αντισταθούμε και να μη φάμε όλες αυτές τις νοστιμιές που έχουμε μπροστά μας. Εντάξει όταν τελειώνει η φωτογράφιση τα τρώμε όλα, είναι από τα τυχερά του επαγγέλματος.

Μέχρι να τελειώσουμε όμως δουλεύουμε για να στήσουμε την τέλεια φωτογραφία.

Όπως είναι γνωστό, πρώτα «τρώμε» με τα ματιά και μετά με το στόμα.

Έτσι το σκηνικό που σκοπεύουμε να στήσουμε πρέπει απαραίτητα να ικανοποιεί τα ματιά μας.

Ξεκινάμε με ένα άδειο τραπέζι και αρχίζουμε να προσθέτουμε υλικά.

Μαγειρικά σκεύη, παλιά σερβίτσια που δίνουν μια αίσθηση νοσταλγίας, φρέσκα λαχανικά, μπαχαρικά με έντονα χρώματα, λαδόκολλες, ξύλα κοπής και ότι άλλο ταιριάζει γευστικά και αισθητικά με το προϊόν που θέλουμε να αναδείξουμε με τελικό σκοπό να πετύχουμε μια ισορροπία ανάμεσα στην πραγματικότητα και την τέχνη.

Φωτογραφίζοντας φαγητά πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις ιδιαιτερότητες του κάθε προϊόντος. Το φρέσκο κρέας αλλάζει γρήγορα χρώμα, τα λαχανικά χάνουν τη ζωντάνια τους, η σοκολάτα και το παγωτό λιώνουν και γενικότερα είναι αλλάζουν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα προκαλώντας έτσι μια πίεση χρόνου.

Αν καταφέρουμε να τα διαχειριστούμε αυτά περνάμε στο τεχνικό κομμάτι της φωτογραφίας και κυρίως το φωτισμό. Οι επιλογές στο θέμα αυτό είναι πολλές, συνήθως όμως αυτό που αρέσει στα περισσότερα μάτια είναι το σκηνικό που προκαλείται χρησιμοποιώντας ένα φως. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε αρκετές σκιές στο κάδρο μας και μια διαβάθμιση του φωτός από αρκετά φωτεινό σε πιο σκούρο στα σημεία που βρίσκονται πιο μακριά από το φως μας. Σαν φωτιστική πηγή, προσωπικά προτιμώ τα στούντιο φλας μιας και μπορώ να έχω περισσότερο έλεγχο.

Είναι αλήθεια όμως ότι η φωτογράφιση φαγητού είναι από τις κατηγορίες φωτογράφισης που για παράδειγμα το φυσικό φως του ήλιου που μπαίνει από ένα παράθυρο και χτυπάει το τραπέζι που έχουμε στήσει λειτουργεί πολλές φορές καλύτερα και από εξειδικευμένα επαγγελματικά φλας.

Σε διαφορετική περίπτωση και για να πετύχουμε ένα πιο αυστηρό και λιτό αποτέλεσμα όπου τα πάντα στη φωτογραφία μας θα είναι σε τάξη, με προσεγμένες αποστάσεις που θα δημιουργούν μια επιτηδευμένη συμμετρία με σκοπό το μίνιμαλ αποτέλεσμα θα χρησιμοποιήσουμε στούντιο φλας, ανακλαστήρες και light modifiers που θα μας βοηθήσουν να χειριστούμε το φως με τον τρόπο που θέλουμε και να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κλείνοντας αξίζει να πούμε ότι όπως σε όλα τα είδη φωτογράφισης έτσι και εδώ αυτό που είναι πολύ βασικό και κάνει τη διαφορά είναι οι προσπάθειες. Όσο περισσότερες φορές δοκιμάζουμε τόσο καλύτερο αποτέλεσμα έχουμε.

Μη φοβάστε να λερωθείτε, φτιάξτε τα πιάτα ξανά και ξανά από την αρχή μέχρι να πάρετε τη φωτογραφία που θέλετε.

Καλή συνέχεια και συνεχίστε να βγάζετε φωτογραφίες.

Αν έχετε κάποια απορία, ερώτηση ή κάτι σας δυσκολεύει στείλτε μας μήνυμα ή γράψτε μας στα σχόλια.

Θα χαρούμε να βοηθήσουμε!


Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές δικές φωτογραφίες





78 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Λευκό φόντο ή όχι;

Η επιλογή του απόλυτα λευκού φόντου για τις φωτογραφίες των προϊόντων είναι μια από τις πιο διαδεδομένες πρακτικές στον χώρο του εμπορίου...

Γιατί να επιλέξω έναν επαγγελματία φωτογράφο.

Η επαγγελματική φωτογράφιση προϊόντων αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα εργαλεία για την επιτυχία μιας επιχείρησης, ειδικά στον σημερινό...

Comments


bottom of page